Aankomst Thailand - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Robert Bruijn - WaarBenJij.nu Aankomst Thailand - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Robert Bruijn - WaarBenJij.nu

Aankomst Thailand

Door: familiedebruijn

Blijf op de hoogte en volg Robert

09 Juli 2012 | Thailand, Chiang Mai

Van Jikke
Ik mis jullie.
In Kota Bharu heb ik voor het eerst in mijn leven een batik schilderij gemaakt. Ik mocht zelf kiezen wat het werd. ik koos voor Hello Kitty.
De dag daarna gingen we met een hele snelle boot naar de Perenthian Islands. We gingen nog een keer met een boot om te gaan snorkelen. We zagen heel veel vissen en 2 van 1 meter lang. En een haai. Bij het snorkelen hadden we cake en brood bij ons om de vissen te voeren. Ze aten zo uit onze hand. Het water was heel helder en het leek wel of we midden in een aquarium stonden.
In Kuala Selangor hebben we heel veel aapjes gezien. Ze stonden op de weg en keken ons heel brutaal aan. We kochten eten bij een meneer en de aapjes gristen het zo uit onze handen. De hele brutale aapjes klommen via de broekspijpen van Robert zo naar zijn hoofd.

Groetjes van Jikke

lieve klas
ik mis jullie allemaal heel erg. Ik vond het heel leuk dat jullie reageerden op mijn eerste verhaal.
De dag na het fietsen zijn we gaan batikken. weten jullie wat batikken is? ik heb een piraat gemaakt met batik. de volgende dag zijn we met de boot naar de Perenthian Islands gegaan. De eerste dag zijn we gaan snorkelen. er waren heel veel vissen en ik heb ook een haai gezien. de volgende dag zijn we naar een ander eiland gegaan waar we gelunched hebben en gezwommen en ook weer vissen hebben gezien in het hele heldere water. De laatste dag op het eiland zijn we naar een verlaten strandje geweest. Daar waar we de enige mensen op het strand en we zijn over de rotsen naar het volgende strand geklommen. Na het eiland zijn we naar de Cameron Highlands gegaan, dat ligt in de bergen en het was er lekker koel. Daar zijn we naar een thee plantage geweest en kregen we een rondleiding in een thee fabriek. de volgende dag was onze laatste dag in Malaysie. We zijn naar een dorpje geweest waar heel veel apen leven. Boven op de berg waren wel 80 apen. Sommigen waren heel brutaal. Toen ik eten had gekocht bij een stalletje sprongen sommige apen boven op me, om het eten uit mijn hand te grissen. Ik vond de apen heel erg leuk. 's Avonds aten we bij de Pizzahut, gelukkig, een keertje geen rijst........
De volgende ochtend gingen we naar het vliegveld. Nu zijn we in Noord Thailand aangekomen.
Groetjes van Lorijn

Lieve klas
Dank jullie wel voor de reacties op mijn eerste verhaal.
Ik heb een fietstocht gemaakt van 25 kilometer. Het was heel warm. We fietsten door de Kampongs (zo noemen ze de wijken in een dorpje in Malaysie) en we hebben een vliegerfabriek bekeken (het was een klein hokje)en ik heb gezien hoe kroepoek gemaakt wordt. De volgende dag heb ik een batik doek gemaakt. (batik is verf dat zich uitspreidt op een doek). Na Kota Bharu zijn we met een hele snelle boot naar de Perenthian Islands gegaan. Hier hebben we heel veel gesnorkeld. We hebben een haai van 2 meter gezien, heel mooi koraal en heel veel vissen. Toen we bij het zeeschildpad waren ben ik gebeten door een kwal. Dat deed heel veel pijn. Ook zijn we naar een verlaten strandje geweest. Daar hebben we gesnorkeld en gelezen. vervoer op het eiland kon alleen met een bootje. dus iedere keer als we naar een ander standje wilden moesten we de water taxi nemen.
Na het eiland zijn we naar de bergen geweest, de Cameron Highlands. Hier hebben we een theeplantage en thee fabriek bezocht. "s Avonds aten we in het oranje cafe. de laatste dag in Malaysie hebben we apen en vuurvliegjes gezien. De apen komen overdag uit het regenwoud naar een plein op de berg. Hier komen veel toeristen die hun voeren. Ook wij hebben ze gevoerd. Na het eten toen het donker was gingen we met een stille boot op de rivier de vuurvliegjes bekijken. Dat was prachtig. Nu zijn we in Thailand.

groeten Jelle

PS: ik mis jullie heel erg

• 09 Juli 2012 - 12:49

Esther:

Jeetje wat leuk om zo te lezen over jullie avontuur! Ontzettend mooi en heel veel plezier, wat een luxe om dit met je gezin te doen. Geniet van en met elkaar, dikke zoen.

• 09 Juli 2012 - 12:56

Opa Van Der Eijk:

ik zit mijn computer bij te werken en plots valt jullie bericht er tussen! dat was al een hele verrassing, maar ook om te lezen dat jullie zoveel plezierige en interessante dingen beleven. dat kunnen maar weinig kinderen jullie navertellen. dat jullie ons missen kan ik me wel een beetje voorstellen, maar papa en mama zijn er en dat jullie zoveel meemaken, maakt hopelijk veel goed. wij denken ook veel aan jullie en gunnen jullie het plezier en dat je er veel van mag genieten en opsteken. het moet een prachtige ervaring zijn. a.s. weekend zal ik jullie weer schrijven om over mijn belevenissen te laten weten. groeten aan papa en mama van opa.

• 09 Juli 2012 - 13:00

Lieuwe:

lieve fam,

Wat leuk te lezen dat jullie het zo naar het zin hebben.

We kijken er al weer naar uit om de volgende avonturen te lezen.

liefs van Meeke Jurre Pleunie en Lieuwe

• 09 Juli 2012 - 13:44

Oma Jopie En Opa:

wat een geweldige belevenissen maken jullie mee. Wel eng, lijken me die apen.. en wat kunnen jullie prachtig batikken. Super leuk. het is maar goed dat jullie dit prachtige reisverslag maken met alle foto's, want anders is het allemaal niet te onthouden. Hoe lang blijven jullie nu in Chiang Mai ?? Geniet ervan. Time flies... jullie zijn alweer bijna een maand onderweg.. Wij missen jullie ook. Jelle is de kwal wond weer beter. Wat een rotbeesten zijn dat he. Marco is vanochtend uit London teruggekomen en Margreet en Kim met Alexander uit Diepenveen. Zijn net de deur uit.
    Vanavond vliegen Marco en Alexander naar Geneve waar ze in de bergen gaan wandelen.
    Hele dikke kussen van oma en opa en
    wij kijken alweer uit naar jullie volgende ervaringen. Heel veel liefs.

• 09 Juli 2012 - 14:18

Monique:

Lieve Ryanne, Robert, Jelle, Lorijn en Jikke,

Wat hebben jullie al veel avonturen beleefd! Ik geniet van de verhalen die jullie hebben geschreven. Heel leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken en zien. Wat een prachtige foto´s! Goed te zien dat jullie het fijn hebben. Ik kijk weer uit naar het volgende verslag. Geniet van alles!! Veel liefs, Monique

• 09 Juli 2012 - 15:08

Liduine:

ik ben stiekem echt wel een beetje jaloers maar wat een mooie verhalen! geniet van dit avontuur! en die aapjes vond ik wel heel schattig!

• 09 Juli 2012 - 15:45

Margreet:

Wat maken jullie ontzetted leuke reisverslagen. Ik ben wel een beetje jaloers. en ik mis jullie ook heel erg. Maar volgens mij doen jullie heel veel ontzettend leuke dingen. en wat een mooie foto's. Marco en Alexander zijn naar de franse alpen een wwek in de bergen lopen. Veel liefs voor jullie alle 5 dikke kus. Oma. Diepenveen

• 10 Juli 2012 - 06:23

Marja Van Roemburg:

Lieve familie,

Het is weer een heel avontuur wat jullie daar beleven. Echt leuk al die apen die op je klimmen. En dat batikken ook heel mooi dat wil ik wel zien als jullie terug zijn. Voor nu weer heel veel plezier in Thailand. XXXjes Marja

• 10 Juli 2012 - 10:58

Truitje Z:

Wat vind ik dat leuk,jullie zo te zien.
    De meeste plaatsen ken ik en dat brengt weer veel in herinnering. Willen jullie niet al te hard groeien,dan moet ik aan het eind van het jaar raden wie wie is!Veel mensen uit de straat zijn of gaan met vakantie. Het wordt stil.
    En nu is de echt grote drukte nog niet begonnen.Voor het weer hoeven jullie nog niet terug te komen.Wacht maar lekker tot het hier lekker fris is.
    Heel veel kusjes en ik vind het heel leuk, dat je me op de hoogte houdt.
    Doei Oma Truitje.

• 10 Juli 2012 - 11:12

Sabine:

lieve familie,

Och, wat een heerlijke verhalen en prachtige foto's. Wij zijn inmiddels weer bijna een week terug. Het onthaal in Loenen voelde als een warme deken, kindjes helemaal uitgelaten. Ik hink nog op twee benen. Geniet, geniet, het vliegt voorbij, jullie maken de meest spannende dingen mee en hier gaat het leventjes al vanouds door.
    veel knuffels voor jullie allemaal
    Daantje, Pleun, Rein, Jan Hein en Sabine

• 11 Juli 2012 - 10:45

Yvette E.:

Jeetje wat een heerlijke verhalen en foto's! Geniet ervan, wij kijken met jullie mee en zijn stiekem heeel jaloers.

Liefs Yvette

• 12 Oktober 2012 - 15:16

Henriëtte Satumalaij:

Breukelen 12-10-2012

Hallo Ryanne en familie,

Wat leuk dat je een stukje hebt geschreven in Kerknieuws!
    Voor mij een rede om even te "kijken/lezen hoe het met jullie gaat.
    Vanuit een regenachtig Nederland met soms al temperaturen s'nachts van rond het vriespunt zou ik best even willen ruilen!
    Ik wens jullie nog heel veel plezier met het vervolgen van jullie reis.
    Dat er nog maar een hoop nieuwe ervaringen bijkomen dit neemt niemand jullie meer af!
    Heel veel plezier met z'n 5-jes.

Grtz, Henriëtte Satumalaij